maanantai 27. tammikuuta 2014

Kysymys


Heips! Mistä/ mitä kautta löysit ton paikan missä nyt oot töissä? :) mulla on toukokuusta eteenpäin harjottelua ja ajattelin suunnata ulkomaille.. Jos sulla on jotain muita hyviä vinkkejä niin kerro ihmeessä! :)

Tällaisen kommentin sain Marikalta ja ajattelin vastata siihen postauksella jotta saadaan mahdollisimman monta ihmistä uskaltautumaan ulos suomesta!

Eli, löysin Pferdeservice-Karlen internetin kautta. Olin täysin varma että halusin pois suomesta ja saksa houkutteli paljon. Mietin myös muita maita, ei ollut väliä että minnepäin pääsisin, vaan kun se olisi "suurta maailmaa" eikä pientä putte-Suomea. Etsin Googlen avulla nettisivuja josta löytyisi eri työpaikkoja Euroopassa. Löysin monta, mutta paras oli mielestäni Yard and Groom, josta löytyy kaikkialta maailmalta hevosiin liittyviä työpaikkoja. Siellä voi klikkailla eri hakuja, mistä haluaa työpaikan, minkälaista työtä hakee ja mitä osaa ennestään. 

Sitten piti lähetellä meilejä. Niin paljon meilejä. Lähetin vissiin 20-30 työpaikkaan ympäri Eurooppaa ja kolmesta tuli vastaus. Oli se aika stressaavaa kun oli ne pari täydellistä paikkaa jonne olisi niin paljon halunnut päästä, muttakun ne ei koskaan vastanneet. Ja sitten Pferdeservice-Karle vastasi. En tiennyt ollenkaan minkälainen paikka se olisi, nettisivut oli huonot ja meileistä ei saanut kunnolla selkoa. Mutta minä päätin lähtä kokeilemaan. Sillä periaatteella elän koko elämääni. Kannattaa kokeilla uusia pelottavia asioita! Aina sitä pääsee pois. Jos tuntuu huonolta niin lähde heti seuraavalla viikolla takaisin Suomeen, mutta sillon olet ainakin yrittänyt.

Vähän juttuja joita kannattaa ajatella kun hakee työpaikkaa ulkomailta:
  • Selaa paljon nettiä, löydät takuuvarmasti sivuja jotka ovat sinulle mieluisia.
  • Kysele tuttavilta. Kun tarpeeksi mainostaa niin yhtäkkiä alkoikin löytyä äitin työkaverin tutun serkun kissan viime omistaja joka onkin töissä saksassa tallilla. Kyllä maailma on pieni ja kontakteilla pääsee pitkälle!
  • Lähetä sähköpostia moneen moneen moneen paikkaan! Vaikka yksi paikka ei kiinnostaisi juuri sillä hetkellä, sinne on kuitenkin helppo lähettää viesti. Sitten jos he ovat kiinnostuneita voi miettiä uudestaan että haluaako sinne lähtä. Aina voi sanoa ei.
  • Älä jää odottamaan yhtä vastausta. Vaikka löytäisit kaksi täydellistä tallia ja olet lähettänyt kumpaankin viestejä, ei ole sanottu että he vastaavat. Ja jos jäät odottelemaan jonkun kuukauden ja sitten he vastaavatkin että ei ole tarvetta, olet kuluttanut paljon aikaa.
  • Lähde! Sitten kun jostain vastataan myöntävästi niin uskalla lähteä. Vaikka se ei olisikaan se paras mahdollinen paikka niin aina sitä voi muuttaa. Lähdin saksaan sillä periaatteella että minulla  olisi "jalkani toisessa maassa". Jos tuntuu huonolta työpaikalta, on sitten helpompi löytää uusi paikka kun on jo oikeassa maassa ja tottunut sen maan systeemeihin.
Hmm, sittenhän on tärkeää kaikki vakuutukset, turvallisuus, palkka, työajat jne jne jne joista kannattaa keskustella etukäteen. Mutta minusta tärkein on kuitenkin että saa lähdettyä. Se on vaikeaa, pelottavaa ja uutta, mutta niin iso kokemus! Vaikka talli olisikin tosi huono ja ällöttävä, niin se on kuitenkin kokemus ja sillon tiedät että tuollaiseen en ainakaan halua töihin. 

Toivottavasti tästä oli apua ja kyselkää ihmeessä jos jokin painaa mieltä! :)



6 kommenttia:

  1. Kiitos, tästä on paljon apua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään, hauskaa että kysyit! Ja onnea paljon harjoittelupaikan hakuun, kyllä se sieltä jostain löytyy, suomesta tai euroopasta! :)

      Poista
  2. Jee ja ska oxå fara nu i april.. Har skickat ti typ 10 stall o ingen ha svara, blyäöää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nå just det.. så var det till mej o, man blev riktigt stressad haha.. Men det e bara att skicka mera mera o så kan man ju ringa också, hästmänniskor är ju inte världens bästa på att kolla sin email ;) Lycka till o du hittar nog nånting! Vartåt hade du tänkt dej och till hurdant stall? Saaaknar dej o Classe! <3

      Poista
    2. Joo älä, man blir superstressad. Men nu svara en finsk Yrjö Suomus att han tar gärna oss och de börjar nu luta sig mot de att vi far dit i slute av mars. De e ganska nära dusseldorf :) Saknar dig med! kram!

      Poista
    3. oh niceeee! jag skickade också till yrjö när ja sku iväg.. men just då behövde han inte någon dit. Hoppas ni har det supersuper där och vi kanske kan ses i nåt skede, skulle va jättekul! kramisss!

      Poista