torstai 2. tammikuuta 2014

Mahtava alku!

Eilen uusi ratsuttaja asettautui asumaan viereiseen huoneeseen. Hän on minun ikäinen, ihanan reipas ja mukava tyttö. Huomasin jo tänään kuinka paljon työtaakka vähentyi kun hän oli tekemässä töitä minun kanssani! Hauskaa että alkaa helpottua.

Tänään verryttelin aamulla kaksi hevosta Wernerille, ja ai kun ne toimivatkin hyvin! Ensimmäinen oli Larry, jolla olen kerran ennen mennyt. Tämä ruuna jännittyy helposti ja ei halua oikein rentoutua. Verkkasin aika pitkään ja ratsastin "yhden ohjan tuntumalla", niin että heppa uskaltaisi ottaa tuntumaa sisäkäteeni. Lopulta Larry rentoutui kokonaan ja alkoi venyttelemään kaulaa eteen alas oikein hienosti! Pystyin kevennellä pitkin ohjin, pohkeet kiinni ja hevonen kulki oikein päin. Se fiilis <3
Seuraavaksi oli luvassa Ukkato. Olen ratsastanut sitä parikin kertaa ja en ole saanut sitä kertaakaan menemään edes vähän oikeinpäin. Mutta tänään se sitten tapahtui. Otin kummatkin ohjat kunnolla tuntumalle ja sitten ratsastin paljon pohkeilla kohti kättä. Ja herrahan kuunteli! En saanut sitä rentoutumaan niin paljon että menisi eteen alas, mutta se liikkui oikeassa muodossa ja käytti hyvin selkäänsä. Olen ennen tehnyt sen virheen (joka minulla on usein tapana) että annoin liian paljon ohjaa pois, kun hevonen uskalsi nojata kuolaimeen. Nyt tiedän mitä tämä heppa tarvitsee.

Lounaan jälkeen lähdin maastoretkelle Chardonnayn kanssa. Ihanan rentouttavaa, vaikka olikin jäätävän kylmä tuuli, hurr! Sitten sain ratsastaa New Starin ihan itse! Ratsastin paljon kevyttä ravia jossa annoin tamman venyttää kaulaa aina kun se halusi, jonka jälkeen nostin laukan. Mietin Verenan kommentteja että pitää istua ihan hiljaa. Pidin ohjat tuntumalla, istuin hiljaa pohkeet kiinni ja voi mikä tunne! Pikku heppa laukkasi pyöreästi, muodossa suurin askelin. Sen jälkeen harjoittelin pohkeenväistöjä käynnissä ja laukannostoja käynnistä sekä ravista. Laukan jälkeen New Star lähtee vetämään helposti, niin treenasin että tamma rentoutuisi kunnolla kevyessä ravissa jokaisen laukkapätkän jälkeen. Kaikki sujui superisti, tamma oli kiltti ja on se aika luksusta ratsastella noin isossa maneesissa ihan itse! New Star on kyllä niin ihana hevonen, tykkään ratsastaa sitä tosi paljon!

Tämä päivä oli täydellinen! Olen saanut ratsastaa paljon ja kaikki on tuntunut helpolta ja hauskalta! Aivan mahtava alku vuodelle 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti