keskiviikko 20. marraskuuta 2013

20.11.2013

Pitää välillä postailla tänne että tiedätte että olen hengissä. :)

Olen hoitanut hevosia nyt kaksi peräkkäistä päivää ihan yksin ja voi jeesus kun on rankkaa. Minun roommate:llä on kaveri kylässä joten hän otti kaksi päivää vapaata ja toinen hevosenhoitaja on vaan auttamassa tallin rakentamisessa. No, huomenna L on takaisin töissä ja hommat pitäisi sujua näppärämmin.

Voisin kirjoittaa tästä päivästä vähän yksityikohtaisemmin niin tiedätte suurinpiirtein mitä täällä hommailen. Eli tänään oli aika tavallinen päivä, vaan ettei asiakkaita onneksi tullut katsomaan hevosia. Thank god. Kun meille tulee asiakkaita niin kaikki on hirveässä stressissä, kaiken pitää sujua virheettömästi ja hevosten pitää olla täydellisiä. Usein asiakkaat ratsastavat monta hevosta ja siinä sitten meinaa kuolla kun pitää juosta ympäriinsä putsaamassa hevosia. No joo mutta tältä minun työpäiväni näytti:

Heräsin kello 7:10 ja työt alkoivat 7:30. Werner (ratsuttaja) käveli jo vastaan ensimmäinen hevonen satuloituna ja hän huikkasi minulle että Caitlin is next! Eli kipitin tallille, otin satulan ja suitset mukaan ja lähdin tilapäiskarsinoita kohti. Satuloin 5-vuotiaan Caitlinin ja lähdin maneesille jossa sain alkaa verryttelemään tätä. Kun Werner oli valmis ensimmäisen hevosen kanssa otin hepan mukaan ja lähdin takaisin tallille laittamaan seuraavaa hevosta kuntoon. Werner ratsasti vissiin seitsemän hevosta joista sain verrytellä kolme. Jossain hevosten välissä söimme aamupalaa noin 9:30.

Puoli kahdentoista aikoihin laitoin pari hevosta käyntikoneeseen, yhden hevosen käyntimatolle (öh, onko oikea sana?), vein yhden hevosen alas vihreälle (vaan tämä sama hevonen saa olla joka päivä vihreällä, hirveen hemmoteltu heppa, haha) ja aloin juoksuttaa yhtä hevosta. Vaihdoin hevosia käyntikoneissa ja laitoin pari hevosta hiekkatarhaan. 13:00 meillä syödään lounasta joka tuodaan paikallisesta ravintolasta. Hyvää ruokaa ja tärkeää että saamme nämä kaksi ateriaa, kun tämä työ on hiukan energiaa vievää.

Lounaan jälkeen minulla oli kuusi hevosta juoksutettavana ja suurinpiirtein yhtä monta laitettavana käyntikoneisiin. Huhheijaa. Eli ei kun töihin. Kaikkeen kestää niin paljon enemmän aikaa nyt kun osa hevosista on tilapäiskarsinoissa jonne pitää kävellä noin viisi minuuttia. Jalat on hiukan muussina kaiken kävelyn jälkeen. Joskus yhden aikoihin eläinlääkäri tuli ja alkoi tarkastaa hevosia. Onneksi hän ei tarvinnut minun apuani melkein ollenkaan. Vaan yhden hevosen juoksuttamisessa. Koska olin yksin tänään niin pääsin lopettamaan vasta 19:30. Yleensä lopetamme 18-aikoihin. Mutta sain kuitenkin kaiken tehtyä! Kolmenkymmenen hevosen hoitaminen ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa.

Tällainen on minun normaali työpäivä! Miltä vaikuttaa teidän mielestä? Tämä työ on kuitenkin todella vaihtelevaa, päivät eivät ole koskaan samanlaisia. Eikä tule aika pitkäksi. Tosiaan odotan niin paljon sitä että pääsemme uuteen talliin. Ai kun tulee olemaan helppoa kun kaikki hevoset ovat samassa paikassa. Ja maneesi kiinni tallissa. Voi, valmistu pian, rakas talli!

Verena (omistajaperheen tytär) pitää kerran viikossa estevalmennuksia maneesissa. Ehkä ehkä joskus minäkin pääsisin.. 

Ja sitten joka ilta kello kymmeneltä kaadun sänkyyn. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti