tiistai 10. joulukuuta 2013

Päiväni kuvissa

Noniin, tänään ehdin kuin ehdinkin ottaa paljon kuvia minun työpäivästäni! Tänään oli suhteellisen normaali päivä, vähän kevyempi ja ei ollut melkein ollenkaan stressiä. Ah, näitä päiviä enemmän kiitos!
Pyydän anteeksi kuvien laatua.. Minulla on vaan puhelinkamerani käytössä ja sillä ei todellakaan saa mitään taide-otoksia aikaan.

Kaikki hevosten kuntoilut lukevat taulukossa. Tästä aina katson mitä minun pitää tehdä seuraavaksi.


Työpäiväni alkoi klo 7:30 ja ensimmäisenä minun kuului pestä, putsata ja puunata Casall. Herra myytiin Italiaan ja haettiin tänään.

Kaunis aamu, tässä haen Aquilinan tilapäiskarsinoilta. Maneesi taustalla.

Seuraavaksi lapioin käyntikoneen pohjan tasaiseksi sekä päästin kaksi hevosta irti halliin.

Ensin hevoset pitää juoksuttaa käynnissä ja ravissa ennenkuin ne päästetään irti. Sitten pitää seistä keskellä ja katsoa että hevoset ravaavat sekä laukkaavat hillitysti. Joo no, yritä siinä huutaa ptruu, kun ori 3 v pääsee nauttimaan vapaudesta, haha ;)

Tässä välissä söimme aamupalaa, klo about 09:30.

Koko päivän ajan vaihtuu hevoset hiekkatarhassa. Tämän päivän aikana päästin seitsemän hepsua tarhaan. Yllä on uusi tulokas: Comtessa, 4 v.

Sitten laitoin Cleonin käyntimatolle.

Ja inhaliereni kuonoon. En tiedä mikä tämän kapistuksen nimi on suomeksi mutta siihen laitetaan lääkettä joka sitten menee suoraan hevosen ruumiiseen sierainten kautta. Cleonin pitää tehdä sama prosessi kaksi kertaa päivässä. Kovin kipeä suuri herra. 

Rakas Unabell säikähti jotain kun ajattelin puhdistaa neidin kaviot. Tönäisi minut sitten kumoon karsinassa suoraan lantakasaan. Ah, freshness.

Tässä neiti onkin päässyt kuvaan. Ratsastan sillä joka päivä 10 min käyntiä ja koko ajan enemmän ravia. Sillä on ollut polvivamma jota nyt kuntoutetaan. Tosin päivän ratsastus loppui aika lyhyeen kun Unabellalta irtosi kenkä. Ratsastuksen jälkeen tamma pääsee pieneen soratarhaan.

Sitten laitoin Verenalle Coleen nimisen tamman kuntoon. Tamma piti laittaa käyntikoneeseen ennen ratsastusta.

Chardonnay pääsi ulos laitumelle. Kerran aamulla ja kerran iltapäivällä. Luksusta!

Satuloin vielä toisen hevosen Verenalle ja sitten Werner tuli jo tallille. Werner ehti ratsastaa kaksi hevosta ennen lounastaukoa. Laitan aina kaikki hevoset valmiiksi Wernerille ja vien ne alas maneesiin. Kun vien yhden hevosen alas otan edellisen ratsastetun hevosen mukaan takaisin talliin jossa hoidan sen ja laitan sen takaisin karsinaan.
Lounas syötiin vähän myöhässä, noin 13:30.

Sitten satuloin hevosia Wernerille koko iltapäivän. Werner ratsasti yhteensä kahdeksan hevosta tänään. En ehtinyt verkata yhtään hevosta kun minun piti tehdä muita hommia välissä. Werner ratsastaa yhden hevosen todella nopeasti 20-30 min on normaali aika. Yllä minä ja Stakkanda!

Chepettan peppu :)

Valentina.

Werner hyppää kouluhevosella. Haha, mahtavasti meni. Huomaa että se todellakin on kouluradoille tehty polle..

Sunshine ratsastuksen jälkeen.

Jossain hevosten satuloinnin välissä päästin Coleenin ulos soratarhaan.

Wernerin ratsastuksen jälkeen minulla oli vaan kolme hevosta jäljellä laitettavana käyntimatolle. Yhteensä hevosia laitoin käyntimatolle kuusi. Kaksi niistä pitää kävellä kaksi kertaa päivässä. Käyntikoneeseen en laittanut tänään kuin kaksi hevosta. Joskus enemmän joskus vähemmän.

Päivät ovat todella erilaisia. Joskus on asiakkaita=hirveä stressi! Joskus Werner ei ratsasta=pitää juoksuttaa monta monta hevosta. Monipuolista työtä todellakin.

Lopetin työt n. 18:30. Kotiin tultuani kokkailin itselleni illallisen (riisiä ja kalaa), keskustelin mamman kanssa skypessä ja lueskelin blogeja. Nyt pitää lähtä suihkun kautta nukkumaan jotta jaksaa taas uusin voimin huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti